Louises korintkakor (minst 60 kakor)
(Louise var mammas farmor, så det här är ett riktigt gammalt recept!)
(Louise var mammas farmor, så det här är ett riktigt gammalt recept!)
Rör ihop 215 gram smör (rumstempererat) med 175 gram (2,1 dl) socker. Tillsätt 150 gram korinter och 1 ägg. Rör sist ned 315 gram mjöl (5,25 dl), men spara ev. lite till utbakningen så inte degen blir för hård. Tryck sedan ihop den till en klump som du plastar och låter vila i kylen i minst ett dygn.
Dela degen i bitar som du rullar till korvar, jag gjorde tre delar av degen och sparade lite deg som vi kunde äta upp, haha! Korvarna ska vara ca 3-4 cm i diameter. Dela dem sedan i 20 delar/rulle och lägg ut snyggt på en plåt. Gör mönster i kakorna genom att trycka en gaffel på dem så de blir rutiga och grädda sedan i 225 grader varm ugn tills de fått färg, ca 5-8 minuter! Låt dem sedan svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar