fredag 15 januari 2010

Mera brunch-mat!

Nu har jag gjort tomatsoppa, som även den kommer att vara till morgondagens brunch! Dock blev det ett litet missöde med mixerstaven så köket är nu vackert rödprickigt...

(ca 6 förrättsport.)

Hacka 2 gula lökar och 3 vitlöksklyftor och stek försiktigt i smör. Tillsätt 500 gram passerade tomater, 6 dl hönsbuljong, 1 dl hackade färska örter (jag använde timjan och basilika!), salt och svartpeppar. Låt koka i 20 minuter utan lock.
Mixa sedan soppan i en mixer eller med mixerstav (skvätt-varning!), häll på 2 dl grädde och lite chilipulver och låt koka i fem minuter till. Smaka av med chili och salt. Klart!
Jag kommer servera tunnbröd- och västerbottensticks till, som görs enkelt genom att lägga riven västerbottenost på strimlor av tunnbröd, för att sedan grillas på hög värme i ugnen i några minuter tills de fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar