lördag 6 mars 2010

Ljuvlig bärpaj med smuligt mazarintäcke

Jag och Natalie hade tjejsnack över den här pajen igår, den var en perfekt grund innan en partykväll!

Pajdeg: Värm ugnen till 200 grader. Blanda ihop 125 gram kallt smör, 3 dl vetemjöl, 1 msk mjölk, 1 msk socker och 1 krm salt. Tryck ut i en pajform med diametern ca 24 centimeter. Nagga med en gaffel och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.

Mazarintäcke: Riv 100 gram mandelmassa och 100 gram kallt smör grovt. Blanda ihop med 1 dl socker och 1 dl vetemjöl till en smulig deg.

Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Fyll pajskalet med syrliga bär, jag använde frusna hallon och björnbär, och strö eventuellt över lite socker. Smula över mazarindegen och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Servera med lättvispad grädde med lite vaniljsocker i, mums!

1 kommentar: