tisdag 2 mars 2010
G:s heta wook!
I helgen har jag lärt mig att wooka! Mina wook-kunskaper har tidigare sträckt sig så långt som att steka wook-mix från påse, som dessutom blivit bränd... Jag och fina G gjorde wook ungefär såhär:
Smält en klick smör i en wookpanna eller stekpanna med höga kanter och fräs på en klick röd currypasta (smakar inte som gul curry, utan mest starkt...). Släng i en tärnad kalkonfilé eller två kycklingfiléer och blandade grönsaker, vi använde: en burk strimlade bambuskott, en burk skivade vattenkastanjer, en hackad paprika, några delade shitakesvampar, några skivade salladslökar och en förpackning delade minimajs. När detta stekt på svag värme tills köttet är genomstekt och grönsakerna lite mjuka; häll på en skvätt kokosmjölk och strödde över saltade, rostade cashewnötter! Mumsigt värre!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
jag förstod inte rikgit... var det G som var het eller wok'en??? ;)
SvaraRadera