söndag 28 februari 2010

Pustan-gryta

Det här är en matigare variant på Pustan-soppa, en av mina vardagsfavoriter. Den är superenkel att göra och mustigt god!

(för minst 4 pers.)
Skala och dela 4 potatisar, 1 stor morot och ½ palsternacka i bitar. Lägg i en stor gryta med ca 5 dl vatten (se till att det täcker rotfrukterna!) och 2 köttbuljongtärningar. Låt koka upp och göra under tiden en köttfärsröra i en annan gryta eller stekpanna: finhacka en gul lök och skiva en röd eller grön paprika. Koka upp 2 dl matlagningsyoghurt/crème fraiche/grädde tillsammans med 3 msk tomatpuré. Tillsätt lök, paprika och 400-500 gram nötfärs, rör runt och låt puttra några minuter. Tillsätt sedan köttfärsröran till rotfrukterna, smaksätt med salt, peppar och ev. chilipulver och låt koka tills rotfrukterna är mjuka, ca 20 minuter. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar