lördag 20 mars 2010

Lördagsgryta

Idag har jag gjort en supergod gryta till middag! Kyckling i gräddsås med lite annorlunda tillbehör.

(för två personer)
Dela 2 kycklingfiléer i bitar och stek i lite smör tills de fått fin stekyta, salta och peppra. Häll över i en gryta. Stek några skivade champignoner (eller mini-champignoner!) och lägg i grytan med kyckling. Häll över matlagningsgrädde, ca 2 dl, 1 msk kalvfond, några skivor inlagd gurka (typ smörgåsgurka), några syltlökar och en ölkorv i bitar. Låt koka upp och koka på svag värme tills kycklingen är genomstekt, smaka av med fond och red ev. såsen med några teskedar maizenamjöl utrört i kallt vatten.
Jag serverade min gryta med klyftpotatis, haricot verts med vitlök och svartvinbärsgelé, kanongott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar