tisdag 16 mars 2010

Laxsoppa med thai-touch

Tärna ½ röd paprika, ½ grön paprika och en charlottenlök. Stek i lite smör tillsammans med ca 2 msk röd currypasta. Stek på låg värme i några minuter, tills grönsakerna mjuknat lite. Häll då över dem i en gryta och tillsätt 1 burk cocosmjölk, 3 dl hönsbuljong (antingen på fond eller tärning!), 1 stor morot som du skalat och "strimlat" med rotfruktsskalaren och 1,5 -2 dl strimlad vitkål. Låt koka upp och koka i några minuter innan du tillsätter ca 400 gram tärnad laxfilé. Låt koka tills laxen är färdig, vilket tar ca 5-8 minuter och smaka av med currypasta. Tillsätt eventuellt mer buljong om du vill ha en lösare soppa! Servera med ett gott bröd - vitt bröd är bra om soppan är het!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar