(12 bullar)
Smält 50 gram smör i en kastrull. Tillsätt 2,5 dl mjölk och låt blandningen bli fingervarm. Häll mjölken över ½ paket smulad jäst i en bunke och rör tills jästen löst sig. Tillsätt ½ dl strösocker, ½-1 tsk malen kardemumma och nästan 7 dl vetemjöl till smeten och rör ihop - gärna med elvisp och degkrokar! Jobba degen en bra stund och tillsätt mer mjöl om den känns för kletig. Täck sedan degen med en bakduk och låt jäsa i 40 minuter. Rör under tiden ihop fyllningen, bestående av 1 dl riven mandelmassa , 3 msk smör, 2 msk socker och 1-2 tsk kanel. Stjälp upp degen på en mjölad yta och knåda snabbt ihop den. Kavla ut till en fyrkant och bred på fyllningen. Rulla ihop degen och dela den i tolv bitar, tänk på att göra ändbitarna lite tjockare. Lägg bullarna i pappersformar på en plåt och täck med bakduk. Låt jäsa ytterligare 20-30 minuter. Grädda sedan bullarna i 225 grader varm ugn i 8-10 minuter, vill man kan man pensla dem med uppvispat ägg och strö över pärlsocker innan gräddningen.
ååh vad goda! dom vill jag smaka på när min hals är mindre svullen! puss!
SvaraRadera