söndag 7 november 2010

Paj från himlen

Med hjälp av min eminenta baknings-assistent Ida blev det idag äppelpaj med vaniljsås till ett helt gäng tjejer. Mysigt med söndagsfika, speciellt när vi hade finbesök från Stockholm av Johanna och Rebecca. Den här specialvarianten på vanlig äppelpaj blev alldeles himmelskt god!

Knäckig äppelpaj

4 äpplen
150 gram smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1/2 dl sirap
1/2 dl grädde
1/2 tsk bakpulver

Skala och skiva äpplena. Lägg dem i en pajform som du smort med lite smör. Smält smöret. Blanda ihop havregryn, vetemjöl, strösocker och bakpulver. Rör ihop de torra ingredienserna med smör, grädde och sirap och bred sedan smeten över pajen. Grädda i 175° i ca 25 minuter, tills äpplena är mjuka och ytan har blivit gyllene och knäckig.

Servera med vaniljsås och trevligt sällskap!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar