Saffranspannacotta
2 gelatinblad4 dl grädde/mjölk (jag brukar ta hälften av varje)
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker eller 1/2 tsk äkta vanilj
1 kuvert saffran (1/2 gram)
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten medan du kokar ihop grädden/mjölken, sockret och vaniljen (om det är äkta vanilj, vaniljsocker tillsätts senare).
Ta bort kastrullen från värmen och rör ned gelatinbladen och sedan saffran och vaniljsocker.
Häll upp i glas och låt stelna i några timmar, gärna över natten.
Björnbärssås
1 msk socker
1-2 msk vatten
1,5 dl frysta björnbär
Koka upp allt samtidigt som du rör och mosar sönder björnbären. Koka i några minuter, tills det blivit såsigt. Häll i en sil och pressa bären med en sked mot silens botten så att bara kärnorna är kvar.
Häll några skedar björnbärssås på en tallrik och stjälp försiktigt upp pannacottan ovanpå. Eller servera direkt ur glasen och häll björnbärssåsen ovanpå.
Dekorera med några brutna valnötter. Vi la även på 1/4 fikon på varje för att de är så fina!
Anna du är helt otrolig vet du det. Gift dig med mig!!!!!! Jag vill ha pannacotta varje dag....
SvaraRadera