tisdag 2 november 2010

Vit chokladtryffel med punch

Mycket bra! Punch är en söt likör med arraksmak, som ger ett litet sting till tryffeln. Jag rullar dem i valnötter för att få lite textur och inte bara mjuk, krämig tryffel, men självklart kan man välja att rulla dem i tex. florsocker.

Vit chokladtryffel med punch

200 gram vit choklad
50 gram smör
1/2 dl vispgrädde
1-2 msk punch
1/2 dl valnötter

Smält vit choklad och smör i ett vattenbad, rör så att det blandas. När allt har smält, ta av från värmen och rör ned grädden. Rör tryffeln slät och häll sedan i punchen, smaka av med lite i taget. Ställ sedan tryffeln i rumsvärme över natten så att den stelnar lite.

Hacka valnötterna. Klicka ut tryffelsmeten i valnötterna och rulla små bollar; det blir inte lika kladdigt som om man skulle rulla bollar först och sedan i nötterna. Lägg tryfflarna i kylen en stund så att de stelnar lite, innan de serveras.


1 kommentar:

  1. fy fasen vad gott! likörtryffel är ju den godaste i hela aladdinasken så jag gillar nog den här!

    SvaraRadera