Frukostfrallor med dinkel, frön och aprikoser
Smula ned 12 g jäst i en bunke eller direkt i degblandaren. Häll på 5 dl kallt vatten och rör tills jästen löst sig. Tillsätt 1 msk rapsolja. Tillsätt sedan fröblandningen och 7,5 dl fullkornsdinkelmjöl pö om pö samtidigt som du rör i degen. Arbeta sedan degen ordentligt i 10 minuter. Låt jäsa med bakduk över i 1,5 h.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda in ytterligare 2 dl dinkelmjöl eller vanligt vetemjöl. Kavla ut degen till en 1,5 cm tjock remsa och skär upp den i ca 20 bitar som du placerar på bakplåtpappersklädda plåtar. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön innan du låter brödet jäsa i ytterligare 30 minuter. Grädda dem sedan i mitten av en 240 grader varm ugn i ca 12 minuter - frallorna ska ha fin färg och låta 'ihåliga' när man knackar dem i botten!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar