Burgare: Blanda ca 600 gram nötfärs med salt, peppar, chiliflakes, cayennepeppar och torkad basilika. Platta ut till 6 platta burgare - de drar ihop sig i stekpannan! Stek i lite smör tills de är genomstekta, ca 3 minuter per sida.
Grönsaker: Skiva aubergine och squash i ½-1 cm tjocka skivor, 6 stycken per grönsak. Lägg på en plåt, salta och peppra med vitpeppar och ringla över olivolja. Grilla högst upp i ugnen, 225 grader med grillslingan på i 5-7 minuter.
Guacamole på Sofias vis: Mosa 5 små avocados och blanda med 1 pressad vitlöksklyfta och ½ dl mezeyoghurt. Smaka av med salt och cayennepeppar och pressa i lite citron så att röran inte blir brun.
Servera med grova hamburgerbröd och skivad bifftomat. Vi hade även kokta, färska majskolvar med smör och salt som tillbehör, mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar