söndag 20 juni 2010

Tjinuskij-kaka

Det här var min och bästa Natalies favoritkaka när vi var små, fast då dekorerade vi den med färgglatt strössel och döpte den således till strösselkaka! Nu föredrar jag kokos som topping, men att strössel blir snyggare går ju inte att komma ifrån...

Tjinuskij-kaka
Vispa ihop 4 ägg och 3,75 dl strösocker. Rör ned 2,25 dl filmjölk, 3,75 dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver och bred sedan ut smeten i en långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 graders värme i 10-15 minuter. Låt kakan svalna.
Glasyr: Koka upp 1,5 dl strösocker, 0,75 dl vispgrädde, 80 gram smör och 2 tsk vaniljsocker och låt koka till en smidig massa i ca 10 minuter. Bred över den färdiga kakan och strö över kokos, hackade nötter eller strössel. Dela sedan kakan i lagom stora bitar och ät!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar