söndag 31 oktober 2010

Farmors chokladkaka

Min farmor bakade den här chokladkakan långt innan kladdkaka uppfanns, och jag tycker allt att den är helt klart godare. Att jag sedan är riktigt dålig på att baka kladdkaka kan ha med saken att göra... Farmors chokladkaka är en riktigt saftig kaka med lite kladd i mitten, alldeles utmärkt till eftermiddagskaffe en söndag som denna.

Farmors chokladkaka

3 dl strösocker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
150 gram smör
1/2 dl hett vatten

Börja med att smälta smöret. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan smör, ägg och vatten. Blanda ihop ordentligt med en slickepott eller trägaffel, vispa inte!

Häll i en bröad springform och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter, 175 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar