Tacos är inte precis min favoriträtt, så istället för att äta det två dagar i rad när vi fick över, gjorde jag en tacofrittata. Frittata är typ som en tjock, grönsaksfylld omelett, fast i min variant är det köttfärs i!
Tacofrittata
8 ägg
1,5 dl mjölk
400 gram tacokryddad, stekt köttfärs
1 finhackad lök
2 dl riven ost
Vispa ihop äggen och mjölken ordentligt i en skål. Smält lite smör i en stekpanna (en som går att ha i ugnen, alltså inte teflon eller plasthandtag tillexempel) och häll äggsmeten i den. När den börjar stelna lite i kanterna, lägg i köttfärs och lök. Låt steka några minuter till, på inte alltför hög värme. Häll sedan osten över frittatan och ställ den i ugnen tills den stelnat helt, ca 15-20 minuter.
Servera med andra tacotillbehör som sallad, guacamole, nachos och annat!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar