Goda, sockriga fudgebitar som smälter i munnen. Inte helt fel som gå-bort-present, eller varför inte en present till sig själv!
Chokladfudge
1 burk (ca 400 gram) sötad kondenserad mjölk
400 gram mörk choklad (tex. Marabous mörka, 44% kakaohalt)
1 vaniljstång eller 1 tsk Bourbon vanilla-pulver
150 gram smör
Börja med att klä en 20 x 20 cm stor form med smörpapper.
Dela vaniljstången och skrapa ut fröna.
Bryt chokladen i bitar och lägg den tillsammans med den kondenserade mjölken och vaniljstången/vaniljpulvret i en kastrull. Värm på medeltemperatur tills allt smält och låt det sedan värmas tills det tjocknat något, ca 5 minuter. Ta av kastrullen från värmen och häll i smöret, skuret i tärningar.
Rör tills det smält och du har en fin jämn fudgesmet.
Häll smeten i formen, jämna till med en slickepott och låt stå kallt i tre timmar. Skär sedan fudgen i fina bitar och slå in i smörpapper eller cellofan!
åh vad underbart med efterättsrecept! vill baka denna nuuuu! och pannacottan! puss
SvaraRaderaJag gjorde dessa i förrgår men måste ha gjort något fel för det skar sig och en del smör ville inte blanda in sig i smeten utan la sig ovanpå, så det blev inte så fint utan som choklad med gula fläckar.. Jag räddade det dock genom att idag göra om allt till tryffel-bollar som jag rullade i kakao och det blev suuuupergott! :)
SvaraRadera