tisdag 26 oktober 2010

Kokos- och vaniljpannacotta

Vad gör man med lite kokosmjölk som blivit över? Och man dessutom är galet sugen på efterrätt en vanlig tisdag? Pannacotta tar ju lite tid att göra, mest för att den ska stelna ett tag, men hinner man så är den här värd att prova!

Kokos- och vaniljpannacotta


1 dl kokosmjölk
1 dl mjölk
1/2 dl rörsocker
1/2 tsk Bourbon vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
1,5 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 10 minuter. Koka upp kokosmjölk, mjölk, rörsocker och vanilj, ta av från plattan och vispa i gelatinet. Häll upp i fyra små glas eller skålar och låt stå kallt i några timmar.

Servera med någon god frukt, gärna lite syrlig, tex. hallon, passionsfrukt eller som jag: frysta jordgubbar som jag marinerat i lite limejuice och -zest!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar