1/2 röd chilifrukt, finhackad
1/2 msk riven färsk ingefära
1 liten gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 tsk röd currypasta
1-1,5 dl kokosmjölk
1/2 röd paprika i bitar
2 dl strimlad vitkål
2 dl romanesco i bitar
1 burk minimajs i bitar
1 burk vattenkastanjer i skivor
salt
Värm upp lite olja i en stor stekpanna och bryn kycklingen tillsammans med currypastan. Tillsätt lök, vitlök, chili och ingefära och låta bryna med en liten stund utan att bränns.
Tillsätt sedan kokosmjölken och romanescon och låt koka i 5-8 minuter.
Kycklingen bör nu vara genomstekt, och romanescon lite mjuk. Häll nu i resten av grönsakerna, rör runt och koka ihop i några minuter. Smaka av såsen och tillsätt eventuellt mer currypasta och salt.
Servera gärna med lite grovhackade nötter, tex. pistage eller cashew. Om man låter dem koka med blir de nämligen sega!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar