tisdag 2 februari 2010

Rulltårta till kakelgubben!

Renovering av badrummet är på gång, och jag tyckte att kakelgubben behövde lite fika. Det gick snabbt att slänga ihop en:
Rulltårta
(grundrecept) 1 långpanna
Vispa 3 ägg och 1,5 dl strösocker riktigt fluffigt med elvisp. Rör ihop 1 1/4 dl vetemjöl och 1,5 tsk bakpulver och rör sedan ned i äggblandningen. Bred ut i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper på och grädda i 3-5 minuter i 225 graders värme. Vänd sedan upp på sockrat bakplåtspapper och bred på valfri fyllning. Rulla ihop och låt vila med skarven nedåt i några minuter innan kakan skärs upp.
Jag fyllde den med ekologisk hallonsylt; inte riktigt lika gott som mammas hemkokta, men helt ok!

Min favoritkaka!

1 kommentar:

  1. Hej! Tänkte kolla om du hade något bra recept med kyckling? Ska ha middag och det är en tjej som är veg. (fast hon äter kyckling) Gärna någon god efterrätt också :) Allt du gör ser ju så gott ut, och jag har idé torka! Tack på förhand!

    SvaraRadera