lördag 27 februari 2010

Tryffelregn!

Idag har jag experimenterat mig fram till två goda mörka chokladtryfflar, nämligen chili/kanel och havssalt. Grundreceptet är detsamma:

Mörk chokladtryffel
Koka upp 1 dl grädde, 2 msk smör och 3/4 dl råsocker. Häll blandningen över 200 gram hackad, mörk (70 % kakohalt) choklad. Rör tills chokladen smält och tryffeln blivit jämn och blank. Häll i en form täckt med bakplåtspapper eller häll upp i en skål. Låt stelna, för att sedan skära i bitar eller rulla till bollar. Doppa gärna tryfflarna i tex. socker eller kakao så att de inte kladdar. Ät direkt eller förvara i kylen!

-Chili/kanel
Strimla en röd chilifrukt och låt koka upp tillsammans med gräddblandningen. Ta av från plattan och låt stå och dra i ca 30 minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt lite chilipulver. Koka upp blandningen igen, tillsätt ½-1 tsk malen kanel och fortsätt göra tryffeln som i receptet ovan.

Chili- och gräddsmet

Chili/kanel-tryfflarna rullade jag i ljus kakao

-Havssalt
När du rört ihop tryffeln; salta med finkornigt havssalt efter smak, ta lite i taget och smaka av! Fortsätt sedan som i receptet ovan.

Havssalttryffel rullad i socker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar