Idag har jag experimenterat mig fram till två goda mörka chokladtryfflar, nämligen chili/kanel och havssalt. Grundreceptet är detsamma:
Mörk chokladtryffel
Koka upp 1 dl grädde, 2 msk smör och 3/4 dl råsocker. Häll blandningen över 200 gram hackad, mörk (70 % kakohalt) choklad. Rör tills chokladen smält och tryffeln blivit jämn och blank. Häll i en form täckt med bakplåtspapper eller häll upp i en skål. Låt stelna, för att sedan skära i bitar eller rulla till bollar. Doppa gärna tryfflarna i tex. socker eller kakao så att de inte kladdar. Ät direkt eller förvara i kylen!
-Chili/kanel
Strimla en röd chilifrukt och låt koka upp tillsammans med gräddblandningen. Ta av från plattan och låt stå och dra i ca 30 minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt lite chilipulver. Koka upp blandningen igen, tillsätt ½-1 tsk malen kanel och fortsätt göra tryffeln som i receptet ovan.
-Havssalt
När du rört ihop tryffeln; salta med finkornigt havssalt efter smak, ta lite i taget och smaka av! Fortsätt sedan som i receptet ovan.
lördag 27 februari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar