måndag 12 april 2010
Belgisk blåmusselsoppa
Skrubba av 2 nät blåmusslor ordentligt, ta bort "skägget" och släng de musslor som är trasiga eller öppna. Finhacka tre scharlottenlökar fint och stek i en ordentlig klick smör. Tillsätt två hackade vitlöksklyftor, en flaska chablis, 3 dl grädde, några matskedar fiskfond, några matskedar tomatpuré, peppar och eventuellt lite salt. Låt reducera (koka utan lock) i minst en kvart, smaka av om smaken är mustig, om något behöver tillsättas, eller om den ska koka lite till. Tillsätt sedan blåmusslorna, rör runt, täck med lock och låt koka kraftigt i tre minuter. Klart!
Servera med bröd, smör och ost samt ett gott vitt vin (Gustav tipsar om en Chablis!)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
BLOGGAAAA MEER!
SvaraRadera