I Stockholm åt vi tjejer på Vapiano, jag åt en riktigt god pasta med salami, ruccola och ricotta, här kommer recept på mitt försök att återskapa den:
Pasta Vapiano ( 2 stora port.)

Finhacka en gul lök, en liten bit röd chilifrukt och en vitlöksklyfta. Strimla 200 gram salami. Stek den gula löken i ordentligt med olivolja på mellanhög värme, löken får inte brännas och ska bli mjuk. Tillsätt då chili och vitlök. Stek någon minut och tillsätt sedan 1 dl vitt vin. Låt koka upp och tillsätt salamin. Stek i några minuter och rör sedan ned 200 gram kokt färsk pasta, ½ dl pinjenötter, ruccolasallat efter behag (tänk på att den krymper av värmen!), salt och svartpeppar. Blanda runt ordentligt och lägg upp i portionsskålar. Toppa med ordentligt med riven färsk parmesanost och ett 'ägg' ricottaost.
CapreseI Italien börjar man ofta måltiden med antipasti - 'inte pasta' som ofta är en sallad eller bröd. Caprese, som jag serverade till pastan, är superenkelt!

Dela tomater (små eller stora, gula eller röda) och buffelmozzarella och blanda. Lägg upp på ett serveringsfat och ringla över olivolja. Strö över hackad färsk basilika och salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar