(ca 10 bakelser eller 1 tårta, 22 cm i diameter)
Botten: Riv 150 gram mandelmassa. Vispa 3 ägg och 1,5 dl strösocker riktigt fluffigt. Blanda ihop 1, 25 dl vetemjöl och 1,5 tsk bakpulver och rör sedan ned detta och mandelmassan i äggvispet. Bred ut i ett jämnt lager i en bakplåtpappersklädd långpanna. Grädda i mitten av ugnen till kakan är torr, ca 4-6 minuter, i 225 graders ugnsvärme.
Rabarberkompott: Skala och dela rabarber i sockerbitsstora tärningar: det behövs ca 3 dl. Koka upp med knappt ½ dl socker och 1 msk vatten. Låt koka på svag värme tills rabarbern är sönderdelad. Red ev. kompotten med lite potatismjöl utrört i kallt vatten om den känns lös.
Mousse: OBS! Moussen görs dagen innan! Hacka 100 gram vit choklad och lägg i en skål. Koka upp 2,5 dl vispgrädde och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält och ställ sedan i kyl över natten. Vispa upp moussen med elvisp strax innan den ska användas.
Citronsocker: Riv skalet från en citron - endast det gula- och rör ihop med några matskedar strösocker. Hur mycket som behövs varierar lite beroende på hur mycket citronzest det blir. Tillsätt socker tills blandningen blivit lagom smulig och inte klumpar sig för mycket.
Skär ut lagom bakelsebottnar (eller en tårtbotten), ett smart sätt är att trycka ut med hjälp av ett glas. Bred ett lager rabarberkompott på och klicka eller spritsa över moussen. Strö över lite citronsocker och dekorera gärna med bär, citronmeliss, kanderade rosenblad eller någon ätbar blomma!
de där ser galet gott ut!!
SvaraRadera/sheda