onsdag 20 oktober 2010

Morots- och äppelkaka

Jag sätter en tia på att min morotskaka är godare än café 3B:s! Underbart saftig med lätt kanelsmak och ljuvligt syrlig glasyr... Imorgon blir det upp till bevis, jag låter hela tjejgänget smaka och avgöra!

Morots- och äppelkaka

Riv morötter och/eller äpplen, så att det blir 3 dl.
Vispa 2 ägg och 2 dl socker fluffigt.

Blanda ihop 2 dl vetemjöl, 1 tsk kanel, 1 tsk bikarbonat och 1/2 tsk salt och rör ned i äggsmeten. Blanda till sist i de rivna morötterna/äpplena och 1 dl neutral olja, t.ex. rapsolja.
Häll smeten i en smord och bröad form - rund eller fyrkantig, vad man behagar.

Grädda i 175 grader varm ugn i 35-40 minuter
Glasyr: Blanda ihop 200 gram philadelphiaost, 1,5 msk smör och 2 dl florsocker. Smaksätt eventuellt med lite vanilj.

Bred ut glasyren över den kalla kakan, ät och njut!


2 kommentarer:

  1. ååh det ser lovande ut! bra med mycket glasyr och inte så fjuttigt som andra har;)

    SvaraRadera
  2. Helt klart, tveklöst, utan minsta tvivel den absolut godast jag har ätit!

    SvaraRadera