Jag sätter en tia på att min morotskaka är godare än café 3B:s! Underbart saftig med lätt kanelsmak och ljuvligt syrlig glasyr... Imorgon blir det upp till bevis, jag låter hela tjejgänget smaka och avgöra!
Morots- och äppelkaka
Riv morötter och/eller äpplen, så att det blir 3 dl.
Vispa 2 ägg och 2 dl socker fluffigt.
Blanda ihop 2 dl vetemjöl, 1 tsk kanel, 1 tsk bikarbonat och 1/2 tsk salt och rör ned i äggsmeten. Blanda till sist i de rivna morötterna/äpplena och 1 dl neutral olja, t.ex. rapsolja.
Häll smeten i en smord och bröad form - rund eller fyrkantig, vad man behagar.
Grädda i 175 grader varm ugn i 35-40 minuter
Glasyr: Blanda ihop 200 gram philadelphiaost, 1,5 msk smör och 2 dl florsocker. Smaksätt eventuellt med lite vanilj.
Bred ut glasyren över den kalla kakan, ät och njut!
ååh det ser lovande ut! bra med mycket glasyr och inte så fjuttigt som andra har;)
SvaraRaderaHelt klart, tveklöst, utan minsta tvivel den absolut godast jag har ätit!
SvaraRadera