onsdag 20 oktober 2010

Vaniljfrågan

Om man har missat infon om vad som egentligen ingår i vanilj- och vanillinsocker så kommer här den här i snabbformat:
Vanillin har överhuvudtaget inte något med vaniljorkidén att göra. Istället är det en arom, framtagen ur ruttnande trä från gran, utblandat med bland annat florsocker och potatisstärkelse för att göra vanillinsocker. Smaken är inte heller riktigt lik vanilj, utan är mer kolaaktig - tänk vaniljdoftljus!
Vaniljsocker är snäppet bättre - men de små svarta prickarna i pulvret är utdrygade med florsocker, vaniljarom och potatisstärkelse.
Nej, det här duger inte åt mig, och inte er heller efter att ha läst ovanstående hoppas jag! Alternativet till att använda hel vaniljstång är ett vaniljpulver som heter Bourbon Vanilla. Det är ett helt organiskt vaniljpulver gjort enbart på malen vaniljstång, helt oslagbart!

Jag tycker att smaker och mat inte ska fuskas med, så jag hoppas att jag nu spridit mina ord till några fler tycker som jag och inte vill bli lurade!

1 kommentar: