måndag 8 mars 2010

Omelett 2.0

Snabbmat när den är som bäst! Går att variera i all oändlighet, varför inte med dill och västerbottenost, toppad med kräftstjärtar, eller som jag gjort här - med röd pesto-ost, eller här - med kryddig korv och babyspenat. Idag gjorde jag min omelett med italienska smaker!

(2 pers)
Skölj och skär ca 7 cm squash i smala strimlor. Skiva även ½ liten gul lök och ½ vitlöksklyfta. Stek detta i smör på låg värme tills squashen är mjuk. Tillsätt då några skivor strimlad parmaskinka, några hackade, soltorkade tomater, torkade örtkryddor, salt och peppar. Rör runt och fördela i ett jämt lager i stekpannan, innan du häller på 3 ägg, ihopvispade med knappt 1 dl mjölk eller grädde. Fortsätt steka på låg värme tills ytan på omeletten har stelnat, du kan då och då under tiden peta försiktigt i omeletten för att ostelnad äggblandning ska rinna ned i botten. Låt sedan omeletten försiktigt glida över på en tallrik.
Jag åt min omelett med en god sallad på sallat, gurka, tomat, avocado och sugarsnaps!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar